Za najlepšími hudobnými klubmi sveta netreba chodiť do sveta. Ležia v Španielsku

Zasiali po svete čerešne, aby z nich rokmi vyklíčilo miesto s najlepšími klubmi sveta. Španielsko okrem pomarančov preslávilo aj toto ovocie.

No krajina je rôznorodá a aj ony „rastú“ len v určitom regióne. Reč je o Baleárskych ostrovoch, konkrétne o jednom z nich, o španielskom ostrove Ibiza.

Stačí sa po Ibize prejsť, nejedna čerešňa hneď spadne za blúzku, alebo aspoň do oka. Nejde len o obchod s oblečením, logo čerešní odkazuje na jeden z prvých klubov ostrova a dnes 23. najlepší hudobný klub sveta Pacha v centre Ibizy. Dvadsiaty tretí však stále nie je prvý…

Na Ibize je málo ulíc takých známych ako ulica Playa d’en Bossa. Nenachádza sa v centre hlavného mesta Eivissa, no človek jej hluk aj tak započuje… Leží na nej najlepší klub sveta Hï Ibiza. A nielen ten, ale aj piaty najlepší. Z Hï Ibiza stačí prejsť len pár metrov priamo do hotelo-klubu Ushuaïa Ibiza. 

Oblasť okolo klubu Ushuaïa Ibiza žije elektronickou tanečnou hudbou deň aj noc. No nie vždy to tak bolo. Kedysi za najhlasnejší zjav považovali šum mora. Pláž bola, najmä počas zimných mesiacov, tichá a opustená. Podobne ako miesta na konci sveta. Aj preto klub pomenovali po najjužnejšom argentínskom meste sveta Ushuaia, ktoré sa mnohým javí ako opustené.

  1. Hï Ibiza (Španielsko)
  2. Printworks London (Anglicko)
  3. Green valley (Brazília)
  4. Echostage (Washington D.C.)
  5. Ushuaïa Ibiza (Španielsko)
  6. Bootshaus (Nemecko)
  7. Amnesia (Španielsko)
  8. Avant Gardner & The Brooklyn Mirage (New York)
  9. The Warehouse Project at Depot Mayfield (Anglicko)
  10. Zouk Singapore (Singapur)

Hudbu si v kufri na pamiatku nevezmeme, ibizskú soľ však môžeme. Ibiza totiž nie je len o hudbe, ale aj o prírode. Je domovom Národného parku Ses Salines, v ktorom sa rodí jedna z najkvalitnejších solí sveta.